Thursday, June 26, 2014

RESEPI SELEPAS BERSALIN

RESEPI BANCUHAN ESP UNTUK SI IBU BERPANTANG

Assalammualaikum....salam jumaat semua....

Teruja pulak nak share resepi bagi ibu berpantang.Ialah, hari2 kalau layan jamu atau air kosong, sure loya je tekak nak telan kan.Meh sini ..saya nak share tips berselera minum soya buatan sendiri.Mudah je tak sampai 2 minit siap.

Bahan - bahan :

1/2 cawan air masak ( suhu bilik )
1/2 cawan air panas
1 sudu besar madu
1 sudu besar ESP
1 bekas shaker

Cara - caranya:

1.Masukkan 1 sudu besar ESP ke dalam shaker.
2.Tuang 1/2 cawan air masak .
3.Goncangkan shaker tadi sehingga sebati.
4.Ambil cawan campurkan 1 sudu madu bersama dengan 
1/2 cawan air panas
5.Kacau hingga larut.Setelah itu, campurkan ke dalam shaker tadi 
dan goncang hingga sebati.
6.Siap utk diminum.


Bancuhan ESP


*TIPS: jangan terus bancuh ESP dengan air panas.Ini kerana ia akan
 merosakkan kandungan proteinnya.



Apa kelebihan ESP jika diambil ketika berpantang ?

✿Badan ibu kembali cergas selepas bersalin
✿Beri rasa kenyang berpanjangan.
✿Luka lebih cepat baik.
✿Strech mark ketika kehamilan cepat pudar.
✿Kulit ibu lebih cantik dan berseri.
✿Susu ibu lebih pekat dan meriah ( dengan syarat , kerap susukan bayi/pam )
✿Tiada masalah kembung perut / masuk angin.

ESP boleh diambil ketika hamil sehinggalah menyusukan.Sesuai juga diambil oleh semua bagi yang inginkan kulit cantik, pengurangan berat badan dan menyeluruh.



BERMINAT ???

Hubungi:
♥ Facebook:https://www.facebook.com/aisyah.mqh
♥Page:Aisyah Breastfeedingshoppes
♥ Email:aisyahmaswar@gmail.com
♥ Instagram:Shakleedihati
✆/☏:018.3986002




No comments:

Post a Comment